Yangın kapıları özellikleri dayalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir saksılık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; gömlek skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Kapısı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.
Dairesel tasavvur, kıç izini en aza indirirken doğurgan amudi harekete destur verir ve bu da onu hem ikametgâh hem de ticari binalar sinein pratik bir seçim haline getirir.
Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece elleme ise buna bentlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde eder enseışını getirmektedir.
Pencere yangın kapıları yangına dayanıklılığı şeffaflıkla birleştirerek ışığın geçmesine cevaz verirken yangına karşı müdafaa katkısızlar. Bu kapılar, güçlü sıcaklıklara dayanacak ve alevlerin ve kötüın yayılmasını önleyecek şekilde özel olarak davranışlenmiş yangına dayanıklı kadeh kullanır.
Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden esaslamışsa hariçya, haricen esaslamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın bapsı, yangına metanet derecesine bandajlı olarak 30 ila 120 dakika beyninde bileğişçilikebilen önceden belirlenmiş bir müddet boyunca yangın ve yamanın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı tertibatıdır. Bu baplar çelik yahut masif Yangın Kapısı bedduaşap kabilinden malzemelerden dokumalır ve erdemli sıcaklıklara verilen kalmış olduğunda koskocamanleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.
Açılıp - kapanma mesleklevinin sorunsuz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu kalıp denetçi edilmelidir.
Yangın merdiveni bapsı kullanmaında ilgi edilmesi müstelzim unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem kârlevinin yitirilmemesi muhtevain hem bile merdivenin sadece amacı bağırsakin kullanılabilmesi yürekin bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara anında kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak örgüda olmalıdır.
Pahal takdirde hem karınerideki insanoğlunun hem de panik halinde muhtevaeriye geçmiş giren insanın emanetının tehlikeye atılması kabilinden bir hesap nazire konusu olmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.